Guvernul Ludovic Orban.

De astăzi România are un nou guvern. Parlamentul a acordat 240 de voturi pentru Guvernul liberal. Membrii Guvernului condus de Ludovic Orban au depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţii, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Președintele Klaus Iohannis: ”Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi un mandat întreg de patru ani, ci va fi un mandat ceva mai scurt și mai greu.
Eu vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlamentul României pentru a vă pune în practică proiectele și, foarte important, pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele pesediste. Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere.
Mă aștept de la acest nou Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente: închiderea bugetului pe anul 2019, pregătirea proiectului de buget pentru anul 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției. Trebuie încurajată din nou lupta anticorupție, trebuie pregătite și puse în practică, într-un mod foarte transparent, corect, eficient, alegerile.”

Premierul Ludovic Orban: ” Domnule președinte, începând de astăzi aveți un partener în Guvernul României. Un partener de încredere, un partener care este gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României pentru realizarea programelor și proiectelor care pot să aducă România într-o situație de revenire pe drumul drept și care pot, cu adevărat, să permită fiecărui român să reușească în viață, în țara lui."

Astăzi am votat pentru o Românie normală. Pentru cabinetul condus de către președintele PNL începe cea mai grea etapă. Într-o perioadă limitată de timp trebuie să demonstreze că în Partidul Naţional Liberal există resursa, dorința și priceperea necesară pentru a rezolva problemele lăsată în urmă de către Guvernul PSD – Dragnea-Dăncilă. Nu va fi ușor, dar sunt convins că vom reuși ceea ce ne-am propus!
Mult succes și spor la treabă, Ludovic Orban !

București, 04.11.2019

#DeputatDeCluj #GuvernPNL #AdministratieLiberala

#RomaniaNormala #MakeRomaniaGreatAgain