150 de ani de existență REMARUL- 16 februarie, Cluj-Napoca

Astăzi am participat la evenimentul dedicat aniversării a 150 de ani de existență a uzinei Remarul-16 Februarie, cea mai veche uzină din Transilvania care activează în domeniul feroviar. Printre invitați au fost: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț - Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Călin Mitică - Președinte al Consiliului de Administrație „Remarul 16 Februarie”, Emil Boc – Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Lucian Nicolae Bode – Ministrul Transporturilor, Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române, Rareș Bogdan – Europarlamentar, șeful delegației române în grupul Popularilor din Parlamentul European, Ioan Rus- fost ministru de interne, Gheorghe Falcă - europarlamenatar, Vasile Blaga - europarlamenatar, Cozmin Gușă - analist politic și Vasile Dâncu - fost viceprim-ministru.

În prezent, societatea funcioneaz pe aproximativ 17 hectare, din care 12 hectare spaii de producie, care găzduiesc utilaje uor adaptabile în vederea organizrii de noi procese tehnologice pentru repararea i modernizarea vehiculelor feroviare de orice tip, precum și pentru construcția unora noi.

O altă știre importantă, din acest domeniu, o reprezintă semnarea acordului pentru modernizarea liniei de cale ferată dintre Cluj-Napoca și Episcopia Bihor, acord semnat de către autoritățile locale din Cluj-Napoca și Bihor, alături de Ministerul Transporturilor. Proiectul celor 166 km de cale ferată a avansat foarte greu sub Guvernarea PSD, în 10 ani, de când se vorbește despre acest proiect, a fost realizat doar studiul de fezabilitate.
Am încredere în Guvernul PNL și în autoritățile locale din Oradea și Cluj-Napoca, două dintre cele mai performante autorități locale ale Partidului Național Liberal, că vor transforma în realitate acest proiect foarte important pentru regiunea noastră. Pașii sunt următorii:


- în martie va avea loc lansarea achiziției
- depunerea ofertelor în luna mai
- evaluarea ofertelor în luna august
- semnarea contractului – proiectare plus execuție în luna septembrie
- realizarea proiectului tehnic în perioada de iarnă până în aprilie 2021
- execuția lucrărilor începând din aprilie – mai 2021

Administrație liberală!

Cluj-Napoca, 14.02.2020