De ce PNL?

Statornicia în valorile și principiile noastre reprezintă o preocupare majoră, scopul fiind schimbarea percepţiei tinerilor în ceea ce priveşte politică în ansamblul ei. În acest fel, îmi propun ca noi, tinerii liberali, să devenim un exponent respectabil și un multiplicator credibil al mesajelor politice ce doresc a fi trimise către tânăra generaţie. Prin forța valorilor în care credem și pe care le promovăm, PNL trebuie să se transforme într-un partid deschis, care să poată atrage tineri integri și bine pregătiţi ce doresc a se manifesta politic.

Un partid puternic înseamnă și un partid ancorat în spațiul civic, partener activ al societății civile. Din această perspectivă, PNL este un actor vizibil și se implică în mod direct în problemele societății civile. Suntem singurul partid care ne respectăm criteriile de integritate şi care avem candidaţi fără probleme penale.

Relația cu biserica și cu minoritățile religioase este, de asemenea, foarte importantă pentru noi, liberalii. O societate deschisă înseamnă o societate în care cetățenii își pot alege liber o confesiune, o societate în care prejudecățile de ordin religios să fie respinse și să nu constituie o piedică în exprimarea publică a opțiunilor fiecărui tânăr.

Organizațiile culturale reprezintă un factor important de coagulare a valorilor naționale. Acestea pot deveni multiplicatori ai tradițiilor și ai creației românești autentice. PNL trebuie să fie un actor prezent în societatea civilă, să stabilească parteneriate concrete și să ajute la găsirea de soluții la problemele semnalate de societatea civilă. Doar împreună putem creea efectul de sinergie care să ne împingă înainte ca și societate.

O țară devine puternică atunci când are o generație tânără activă, încrezătoare și bine educată. Viziunea noastră pentru România este strâns legată de generațiile de tineri profesioniști, care în următorii 10 ani să schimbe fața acestei țări.

Un partid ce dorește să se consacre că principală forță de pe zona de dreapta și centru-dreapta trebuie să dețină un bazin consistent de recrutare, format din tineri integrii, entuziaști și bine pregătiți. Tinerii liberali trebuie să fie oameni cu viziune, capacitate de înțelegere și putere de convingere.

Cetățeanul este mulțumit atunci când vede că oameni competenți lucrează în interesul său. Obiectivul nostru este acela de a ne consacra în fața opiniei publice ca un grup de politicieni bine pregătiți, care lucrează în slujba cetățeni.

Un tânăr doreşte să fie ascultat, capacitat, să-şi pună în valoare aptitudinile şi competenţele, să se implice în proiecte importante în domeniul de activitate care-l interesează.