Alegeri locale. Programul meu în campania electorală.

Ca și în campania de la europarlamentare și prezidențiale, am mers din casă în casă să le explicăm oamenilor importanța alegerii unei administrații locale liberale. 

Mai jos puteți să urmăriți activitatea mea din campanie. 

Descarcă raportul meu de activitate:

(pentru varianta PDF, click pe imagine) 
 

 

 

Cu toții avem un rol în Cluj, în cum va fi el mâine ori peste un veac.

Hai să-l ducem până la capăt!

#ImpreunaSuntemJudetulCluj

119515754_2455519004747555_7628134255321567748_o
119590451_2455519268080862_6638195247744639732_o

Alegeri locale. A doua parte.

#AdministratieLiberala

Astăzi am fost în Mărgău pentru a face campanie alături de Mircea Sorin Suciu, candidatul nostru pentru primărie, și un grup frumos de tineri de la TNL Cluj. Mărgău este o zonă liniștită și cu un mare potențial turistic. M-am bucurat să întâlnesc oameni harnici care au realizat câte ceva pe cont propriu și care simt nevoia unui ajutor din partea autorităților locale pentru a dezvolta și mai mult zona frumoasă în care locuiesc. Sunt sigur că experiența colegilor liberali va fi de mare ajutor pentru locuitorii comunei Mărgău. În 27 septembrie dezvoltarea localității Mărgău poate fi accelerată cu ajutorul echipei PNL.
 
Știai că Primăria Municipiului Cluj-Napoca are un buget mai mic decât Primăria Sectorului 3? Asta demonstrează încă o dată că administrația liberală de la #Cluj utilizează fondurile disponibile într-un mod eficient și responsabil. Pe lângă buna administrare a finanțelor publice, fondurile europene atrase de Municipiul Cluj-Napoca și Județul Cluj au dus Clujul pe primul loc în România.
Pe 27 septembrie continuam dezvoltarea accelerata a Clujului alături de primarul Emil Boc și președintele CJ Alin Tișe!
 
Astăzi am revenit în comuna Râșca care merită și poate mai mult. Am întâlnit oameni care muncesc indiferent de vârstă, însă munca la câmp nu trebuie să fie singura sursă de venit pentru acești locuitori. Zona are un uriaș potențial turistic, care poate fi atins dacă comunitatea este condusă de o administrație implicată și pricepută. Domnul Ioan Todea beneficiază de tot sprijinul Partidului Național Liberal, administrațiile liberale fiind recunoscute la nivel național pentru performanța lor. Județul Cluj condus de Alin Tișe a reușit să atragă cele mai multe fonduri europene, iar o echipă formată din Ioan Todea și Alin Tișe vor aduce fonduri europene și în Râșca. Pe 27 septembrie alegem o administrație liberală pentru dezvoltarea Comunei Râșca!
 
Astăzi am fost în satul Berindu, unde s-a născut și a copilărit bunicul meu. Acest sat aparține Comunei Sânpaul care a fost parte a proiectului Satul European de Tineret în anul 2018, un proiect finanțat prin program pentru tineri Erasmus Plus.
Partidul Naţional Liberal îl susține pe Colceriu Ovidiu pentru primăria comunei, în timp ce #USR, #PSD și #ProRomânia susțin împreună un candidat independent! M-am bucurat să văd că locuitorii satului Berindu sunt mulțumiți de activitatea domnului Colceriu și sunt încrezător că va reuși să câștige în fața candidatului susținut de o alianță mai puțin așteptată.
 
În această dimineață am fost în Comuna Gilău alături de președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda. Partidul Naţional Liberal îl susține pe Topan Gelu pentru funcția de Primar al Comunei #Gilău. O administrație locală liberală, în parteneriat cu actualul și viitorul președinte al Consiliului Județean, Alin Tișe, dar și cu susținerea Guvernului #PNL, reprezintă garanția finalizării obiectivelor demarate. Administrația liberală de la #Cluj a demonstrat deja că este performantă, pe 27 septembrie continuăm ceea ce am început prin alegerea echipe PNL la nivel local și județean.
 
În toată această perioadă de dezvoltare a Municipiul #Cluj-Napoca, sub conducerea administrației liberale, primarul
Emil Boc nu a fost singur. Alături de el au fost consilierii locali care l-au sprijinit în demersul de a dezvolta și transforma orașul nostru într-un exemplu pentru toată țara. Pe 27 septembrie alegem echipa PNL formată din Emil Boc și Alin Tișe, alături de consilierii locali și județeni ai Partidului Național Liberal.
 
Cu 8 zile, înaintea votului pentru alegerile locale, m-am reîntors în Chinteni, fiindcă îmi pare rău să văd cum o comună cu un asemenea potențial, datorită proximității față de Municipiul Cluj-Napoca, este ținută pe loc de administrația locală, condusă de doamna primar Magdalena Lucia Suciu de 20 de ani. Informația pe care o aveam, legată de lipsa tabletelor pentru elevi, a fost confirmata astăzi de părinții cu care m-am întâlnit. Ținând cont de numărul locuitorilor din Chinteni, este nevoie doar de 3 cazuri de Coronavirus pentru ca școala să se desfășoare și în clasă dar și online. Astfel aproximativ 150 de elevi vor avea dificultăți în a continua școala dacă se ajunge la un asemenea scenariu. Mai puțin de 30 de lei costă abonamentul prin care elevii ar fi primit o tabletă și acces la internet, dar cel mai important, ar fi avut șansa să învețe indiferent de numărul infecțiilor cu Coronavirus.
Pe 27 septembrie cu un vot pentru Maria Adriana Manu se face schimbarea. Le mulțumesc celor de la USR Plus din Chinteni care au înțeles că există o șansă pentru schimbare și au decis să o susțină pe doamna Manu.
 
 
Astăzi am fost în comuna Căpușu Mare unde m-am întâlnit cu locuitorii satelor Dângăul Mic, Dângăul Mare și Agârbiciu. Cu Iancu Gheorghe, primarul comunei Căpușu Mare, am avut o relație de colaborare foarte bună, în urma căreia am reușit să inițiez proiecte care au ajuns să devină legi. Introducerea comunei Căpușu Mare pe lista comunelor din Zona Apuseni sau modificarea sistemului unitar de pensii publice în sensul că de acum locuitorii din Căpușu Mare, care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare remanentă, se pot pensiona cu 2 ani mai devreme, sunt exemple ale colaborării dintre legislativ și administrația locală în interesul cetățenilor. Sunt sigur că pe 27 septembrie locuitorii din Căpușu îl vor reconfirma pe Iancu Gheorghe în poziția de primar, iar proiectele de dezvoltare vor continua pentru încă 4 ani.
 
Astăzi m-am întâlnit cu locuitorii comunei Dăbâca, unde Partidul Naţional Liberal îl susține pe actualul primar, domnul Cioban Emil. Diferențele dintre o administrație liberală și o administrație pesedistă se fac în funcție de ce proiecte au întâietate. În Dăbâca, întâi au fost reabilitate școlile, a fost dotat cabinetul medical, a fost reabilitat căminul cultural, în timp ce administrația PSD din Chinteni a făcut o super capelă mortuară, lăsând școala și cabinetul medical pentru o altă dată. Eu aș alege mereu un om ca Cioban Emil care are ca prioritate școala și viitorul copiilor! Pe 27 septembrie votăm pentru performanță și dezvoltare!
 
Secretul din spatele dezvoltării accelerate a Municipiului Cluj-Napoca și a Județului #Cluj îl reprezintă investițiile! Multe investiții au fost realizate din fonduri europene fiindcă multe proiecte nu au primit finanțare din partea Guvernelor PSD. Astăzi m-am bucurat să văd că Emil Boc, Alin Tișe și toți primarii de comune din județul #Cluj au în Guvernul României un partener! Sunt sigur că în următorii ani județul nostru se va dezvolta și mai mult. Ludovic Orban s-a aflat astăzi la Cluj pentru a semna contracte și parteneriate ce vor avea ca rezultat construcția Spitalului Regional Cluj, Centura ocolitoare Turda-Câmpia Turzii și un nou tronson din Autostrada Transilvaniei. Administrația liberală înseamna dezvoltare, iar dezvoltarea se traduce prin bunăstare!
 
Astăzi m-am reîntors în Sânpaul și alături de domnul primar Colceriu Ovidiu am fost în satele Mihăiești și Topa Mică. Partidul Naţional Liberal îl susține pentru un nou mandat pe domnul Ovidiu Colceriu și sunt sigur că pe 27 septembrie locuitorii din Sânpaul vor alege o echipă liberală pentru a continua dezvoltarea comunității lor! Pe 27 septembrie votăm echipa Ovidiu Colceriu - Alin Tișe !
 
Astăzi am fost alături de Rares Bogdan în Municipiul Câmpia Turzii. Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii a dezvoltat municipiul cu ajutorul fondurilor europene. Dorin Lojigan – primar, cu Alin Tișe– președintele Consiliului Județean, alături de Guvernul #PNL și de grupul europarlamentarilor PNL, vor continua proiectele începute, proiecte ce vor duce la ridicarea calității vieții locuitorilor din Câmpia Turzii! Pe 27 septembrie alegem Dorin Lojigan și echipa PNL!
 
În prima parte a zilei am revenit in Parcul Central din Cluj. Duminică alegem echipa Partidului Național Liberal fiindcă Municipiul Cluj-Napoca s-a dezvoltat și va continua să se dezvolte cu o administrație liberală. Este foarte important ca primarul Emil Boc să beneficieze de susținerea și de ajutorul consilierilor locali ai #PNL, dar și de sprijin din partea Consiliului Județean. Pe 27 septembrie alegem echipa PNL!
 
După-masă am ales să închei această campanie acolo unde am speranța că lucrurile se vor schimba începând cu votul de duminică. Am fost să văd blocurile, din Chinteni, care nu există. Doamna Magdalena Lucia Suciu nu vede aceste blocuri așa cum nu vede nici problemele pe care le au cetățenii de aici. Locuitorii din aceste blocuri nu au drum de acces asfaltat, nu au un loc de joacă pentru cei mici, iar firma de salubritate ia gunoiul odată la două săptămâni. În imaginea de mai jos vedeți cum arată ghena de gunoi după o săptămână, vă puteți imagina cum va arăta săptămâna viitoare? Chinteni are nevoie de o schimbare după 20 de ani de administrați PSD. Duminică locuitorii de aici pot face o schimbare! Haideți să facem o prioritate din școală, dispensar, apa, gaz, canal și apoi capelă mortuară! Am convingerea că Maria Adriana Manu va câștiga primăria din Chinteni!
 

 

Continuăm să dezvoltăm județul!

#PerfomantaLaStandardeEuropene

#AdministratieLiberala

119183710_2453228301643292_3020531913863110149_o
119080541_2453227754976680_9210769890280480575_o

Alegeri locale. Prima parte.

#AdministratieLiberala

 

Să faci campanie pentru Emil Boc și Alin Tișe în Cluj-Napoca este foarte ușor. Promisiunile lor de acum 4 ani au fost transformate în realizări și astfel Municipiul Cluj-Napoca și Județul Cluj au reușit să ajungă pe primul loc în #România în multe domenii. Împreună cu tinerii din PNL Cluj am făcut cunoscut programul pentru următorii 4 ani, program prin care Cluj-Napoca va rămâne pe primul loc în România la calitatea vieții. Cum mulți dintre ei se regăsesc pe listele Partidului Naţional Liberal pentru consiliul local sau consiliul județean, le urez mult succes în această competiție electorală.
 
După-masă am continuat campania în Chinteni alături de Maria Adriana Manu, candidatul PNL pentru Primăria Chinteni. După 20 de ani în care foarte multe lucruri s-au schimbat în comunitatea din #Chinteni, dar prea puține la nivelul de dezvoltare al localității, locuitorii au de făcut o simplă comparație: “Cât de mult s-a schimbat viața lor în 20 de ani și cât de mult simt ca s-a schimbat localitatea lor în același interval de timp.” Iar cei care simt că localitatea nu s-a dezvoltat în cei 20 de ani, timp în care primăria a fost condusă de doamna Magdalena Lucia Suciu de la PSD , au posibilitatea pe 27 septembrie să facă o schimbare majoră.
Am încredere că doamna Manu poate produce schimbarea pe care Comuna Chinteni o merită și o așteaptă de ani buni de zile!
PS: Cei născuți când doamna Suciu a câștigat primul mandat au drept de vot pe 27 septembrie.
 
În această dimineață am fost în Comuna Apahida care este condusă de 8 ani de zile de către un primar de la PSD. Deși se află la doar 18 km de Municipiul Cluj-Napoca, comuna nu a evoluat în acești 8 ani de administrație psd-istă.
Din cei 8 ani, 7 au fost sub Guvernare PSD (Guvernul Ponta, Grindeanu, Tudose, Dăncilă), iar un proiect extrem de important pentru Comuna Apahida precum Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca a rămas doar un proiect.
#CenturaMetropolitană reprezintă un proiect foarte important pentru mine și mă bucur că împreună cu administrația locală a municipiului Cluj-Napoca am reușit să deblocăm un proiect ce nu avea să înainteze sub Guvernele PSD. Cei 41,8 km de centură care urmează să lege Apahida, Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Baciu vor dezvolta această zonă și astfel nivelul de trai al locuitorilor va crește și el. Cu un Guvern PNL și o administrație locală #PNL în Apahida sunt sigur că acest proiect va deveni realitate în cel mai scurt timp posibil. Le mulțumesc colegilor de la PNL Apahida și doamnei Ligia Pop- candidatul PNL pentru primăria Apahida, Maria Forna și Tiriac Paul– doi tineri care candidează pentru Consiliul Județean pe listele PNL, fiindcă au fost alături de mine astăzi.
 
În a doua parte a zilei, alături de Topan Gelu, candidatul PNL Cluj la Primăria Gilău, am prezentat locuitorilor din comună programul politic care poate schimba fața comunității începând cu 27 septembrie. Administrația liberală din Cluj-Napoca a demonstrat că poate face performanță, iar Gilău poate ajunge la un nivel ridicat de dezvoltare printr-un parteneriat între cele două administrații. Am încredere că Gelu este omul potrivit pentru a realiza acest proiect și îi urez mult succes lui și locuitorilor din Gilău.
Le mulțumesc candidaților la Consiliul Județean, Tiriac Paul și Cosmin Todea, pentru ajutorul pe care mi l-au dat astăzi.
 
Astăzi, împreună cu președintele Coniliului Județean, Alin Tișe și inspectorul școlar județean, Marinela Marc, am fost alături de Claudiu Bleonț, candidatul susținut de Partidul Naţional Liberal pentru a fi noul primar al Comunei Beliș, Cluj. Comuna Beliș are o șansă formidabilă de a se relansa, de a se #dezvolta, de a fi redescoperită ca perlă a turismului din Ardeal. Consiliul Judetean Cluj va susține cu toată forța noile proiecte pe care Claudiu Bleonț le are pentru Beliș.
 
În această zi am fost în campanie în comuna Râșca alături de domnul Ioan Todea- candidatul PNL, de doamna Marinela Marc- Inspector Școlar General și mai mulți tineri de la TNL Cluj.  Râșca este o localitate cu un mare potențial turistic și de dezvoltare. Am încredere că Todea Ioan este persoana potrivită pentru a dezvolta Comuna Râșca în parteneriat cu Alin Tișe, președintele Consiliului Județean. Pe 27 septembrie mergem și votăm viitorul comunităților noastre pentru următorii 4 ani.
 
În această dimineață am fost în Comuna Florești alături de Bogdan Pivariu– candidatul PNL pentru Primăria Florești și echipa PNL Florești. Partidul Naţional Liberal propune un candidat tânăr, cu experiență în administrația locală și cu energia necesară unei comunități în plină dezvoltare, așa cum este în Florești. Sunt încrezător că din 28 septembrie vom avea o echipă formată din Primarul Comunei Florești, Primarul Municipiului Cluj-Napoca și președintele Consiliului Județean, care vor lucra împreună pentru a realiza proiectele de interes pentru comunitate.
 
Comuna Chinteni, sat Feiurdeni, anul 2020.
Un loc cu o priveliște foarte frumoasă, aer curat și la o distanță de 30 de minute de mers cu mașina de Cluj-Napoca. Din păcate, natura este singurul lucru care te poate face să mergi până acolo, fiindcă odată ajuns în Feiurdeni simți că te întorci în timp cu cel puțin 30 de ani. Drumul este neasfaltat, apa și canalizarea lipsesc, la fel și semnalul de la telefonul mobil.
Când ești în funcție de 20 de ani nu ai ce scuză să găsești pentru a explica dezinteresul arătat față de locuitorii satului Feiurdeni. Până în satul Feiurdeni mergi pe un drum asfaltat de Consiliul Județean, în schimb prin sat ești nevoit să mergi pe drumuri care au fost “proaspăt” pietruite, acolo unde au fost pietruite fiindcă din păcate sunt locuri unde pietrișul nu a mai ajuns. Sunt încrezător că situația se va schimba după alegerile din 27 septembrie fiindcă comuna Chinteni devine căminul multor clujeni care sunt obișnuiți cu un al nivel de interes din partea administrației locale.Din 27 septembrie, cu Maria Adriana Manu, interesul comunității devine prioritatea administrației locale din Chinteni.
 
În 2020, sub o administrație PSD, locuitorii din Tritenii de Jos nu au apă potabilă și nici canalizare. În 27 septembrie putem produce schimbarea. #AdministrațiaLiberală din zonă a demonstrat că poate atrage fondurile europene atât de necesare pentru a dezvoltarea localității.
Le mulțumesc cetățenilor din Triteni și colegilor din Câmpia Turzii fiindcă au fost astăzi alături de mine.
Alături de Dorin Lojigan- primarul din Câmpia Turzii, Haiduc Cristian, Dumitru Draghici și Tiriac Paul- candidații la Consiliul Județean, am fost să îl susținem pe candidatul PNL, Emil Rusu.