Lansarea programului prezidențial ”Împreună pentru România normală”

La evenimentul de prezentare a programului prezidențial ”Împreună pentru România normală” au participat 700 de reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, parlamentari, aleși locali și membri ai Partidului Național Liberal.

 

Modul în care guvernele PSD au înțeles să folosească încrederea primită de la cetățeni în 2016 au dus la pierderea încrederii în instituțiile statului. Situația ar fi putut fi și mai rea dacă Președintele Klaus Iohannis nu ar fi făcut tot ce era constituțional posibil pentru a apăra statul de drept.

România educată, administrație modernă, lege egală pentru toți, stat de drept puternic, spitale moderne, infrastructură de transport. Toate la un loc înseamnă România Normală.

Klaus Iohannis :

"Au trecut 30 de ani de la Revoluție, însă moștenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetență și corupție, perpetuând atitudini contrare unui spirit democratic, transparent, pro-european.
Drumul spre o Românie normală este unul foarte dificil, dar sunt optimist, pentru că astăzi românii vor schimbare și luptă pentru această schimbare. Este timpul pentru a răspunde onest și asumat la întrebarea: Ce avem de făcut pentru ca România să devină o țară normală? Eu știu care sunt pașii și direcțiile de urmat, iar viziunea pe care eu o propun cetățenilor, prezentată astăzi și public, se găsește în Programul Prezidențial „Împreună pentru România Normală”.
Programul prezidențial pe care îl propun românilor reprezintă angajamentul meu de a fi catalizatorul acestui efort de reconstrucție instituțională, dar și morală a ţării."

Astfel, ”Împreună pentru România normală", programul propus de preşedintele Klaus Iohannis românilor presupune:

• Statul în slujba cetățeanului - reconstruirea încrederii în instituții;
• România legii - garantarea statului de drept;
• România sustenabilă - promovarea educației, sănătății și a solidarităţii sociale;
• România prosperă și predictibilă - consolidarea României antreprenoriale;
• România competitivă - remedierea decalajelor prin strategii și politici inteligente;
• România conectată - dezvoltarea infrastructurii și digitalizarea României;
• România europeană - sporirea beneficiilor integrării europene;
• România puternică - promovarea parteneriatelor durabile.

 

Vă invit să consultați programul președintelui Klaus Iohannis aici.

 

#AdministratieLiberala  #PentruRomâniaNormală #DeputatDeCluj Partidul Naţional Liberal

București, 27.10.2019