Participare la exercițiul militar RO-US, Rapid Falcon

🇺🇸🇷🇴 Astăzi, am avut plăcerea să particip la exercițiul militar comun româno-american Rapid Falcon, desfășurat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Parteneriatul strategic al României cu Statele Unite ale Americii are rezultate concrete care oferă securitate țării noastre, dar și flancului estic NATO. După ce în urmă cu câteva luni țara noastră a intrat în posesia primului sistem de rachete #Patriot, folosit în prezent și de armata SUA, în perioada imediat următoare încă un sistem modern de apărare antiaeriană – HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), va intra în dotarea forțelor armate. Țara noastră va fi primul stat aliat de pe flancul estic care va deține aceste sisteme.

Felicitări prim-ministrului Ludovic Orban, ministrului Apărării Naționale Nicolae Ciucă și ambasadorului SUA în România E.S. Adrian Zuckerman, pentru efortul depus în încercarea de a întări parteneriatul strategic dintre cele două state.

La evenimentul de astăzi au mai participat ministrul Economiei, Virgil Popescu, și consilierul Secretarului de Stat american, dl Ulrich Brechbűhl.

 

Constanța, 19.11.2020 
#DezvoltamRomania #ReusimImpreuna #DeputatDeCluj