Alegeri pentru Parlamentul European. Programul meu în campania electorală.

În această campanie, am mers din casă în casă să le explicăm oamenilor importanța acestor alegeri și de ce trebuie să ne voteze. 

Mai jos puteți să urmăriți activitatea mea din campanie. 

Descarcă raportul meu de activitate:

(pentru varianta PDF, click pe imagine) 
 

 
60797200_2097602800539179_2715763578526236672_o
60771103_2097209537245172_2253288913206509568_o

În perioada 20-24 Mai am avut următoarele acțiuni : 

Vremea nu a ținut cu noi, a plouat și a fost frig, dar asta nu ne-a împiedicat să mergem pe străzile, mai mult sau mai puțin asfaltate, din Turda (administrație PSD). Le-am spus celor pe care i-am întâlnit că primul pas spre normalitate se face pe 26 mai. Rezultatele din 26 mai vor arăta direcția pe care o vrem pentru țara noastră. România are astăzi mare nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi.

 

Dimineață am fost în Comuna Gârbău. Au mai rămas câteva zile de campanie și încercăm să ducem mesajul și programul politic al Partidului Național Liberal la cât mai mulți clujeni. La prânz m-am reîntors în comuna Căpușu Mare. De data asta am avut parte de o vreme mult mai bună. Am întâlnit oameni în vârstă care au copii sau nepoți plecați în străinătate să muncească. Și țara noastră poate ajunge la un nivel apropiat de cel al țărilor din vest, prin investiții și cu ajutorul fondurilor europene, dar pentru asta trebuie să mergem la vot pe 26 mai și să arătăm că ne pasă. În ultima parte a zilei am revenit în Cluj-Napoca. Până la acțiunea de pe Piezișă, am fost în cartierul Mănăștur pentru a explica clujenilor din acest cartier importanța votului din 26 Mai.  Ziua am încheiat-o în campusurile studențești alături de domnul Emil Boc – primarul Mun. Cluj-Napoca, Daniel Buda – candidat pentru Parlamentul European, Dan Ștefan Tarcea – Viceprimar Cluj-Napoca și nu în ultimul rând colegii mei de la organizațiile de tineret și studenți.  Prezența tinerilor la vot pe 26 mai este foarte importantă fiindcă rezultatul alegerilor influențează viitorul lor. Au mijloacele necesare pentru o corectă informare și din acest motiv prezența lor este și mai importantă.

Am început ziua mergând din poartă în poartă prin comuna Iara. Echipa Partidului Național Liberal este cea mai bună soluție pentru viitorul pro-european al României. Partidul Național Liberal ocupă poziția 5 pe buletinul de vot. Ne vedem duminică la urne! În partea a doua a zilei ne-am reîntors în comuna Chinteni fiindcă este foarte important se le spunem locuitorilor de aici că nu trebuie să se teamă de schimbare. Modul în care alege doamna primar de la PSD să conducă destinele acestei comunități are la bază teama pe care a reușit să o inducă locuitorilor din comună. Am auzit “este aici de ani de zile și va mai fi”, le-am spus că “va mai fi” un an de zile și apoi vor avea șansa de a alege ceva mai bun pentru comunitatea lor. 

 

Astăzi, am avut plăcerea de a-l primi la Cluj-Napoca pe domnul Klaus Iohannis, Președintele României. Pe langă vizita de la Primăria Cluj-Napoca, unde am discutat probleme administrative și politice împreună cu colegii din PNL, iar domnul Președinte a semnat și în Cartea de onoare a municipiului, am participat împreună la întâlnirea cu reprezentanții administrației publice locale din regiunea de Nord-Vest precum și la evenimentul de prezentare a cărții EU .RO. 

 

Dimineață, în ultima zi de campanie pentru alegerile europarlamentare și pentru referendum am fost în comuna Baciu. Vremea a fost frumoasă, așa cum se anunță și pentru ziua de duminică. După-masa până seara târziu am discutat cu cetățenii și am încheiat campania electorală in Turda, oraș administrat de PSD. După această lună de campanie am convingerea că România s-a trezit, românii s-au trezit. Duminică votez și vă invit și pe voi să mergeți și să votați lista PNL.

Este foarte important să știți că dacă nu sunteți în localitatea de domiciliu puteți vota la orice secție de vot din țară. 

#26mai #DeDataAstaVotez #PNL #DeputatDeCluj

Conform legii în această zi nu avem voie să facem campanie electorală. Așa că ne odihnim și analizăm ce am făcut în campanie. 

 

Votez pentru România europeană. Votez PNL și DA la referendum. 

 

60138108_2093228697643256_1342925072460939264_o
60558510_2093229004309892_1869930822539149312_o

În perioada 13-19 Mai am avut următoarele acțiuni : 

Pe lângă activitatea din comisiile permanente din Camera Deputaților am participat la B1 TV la o emisiune moderată de Laurențiu Botin, unde am dezbatut temele zilei, precum și probleme legate de campania electorală pentru Parlamentul European. Seara, împreună cu liderii partidului și cu candidații am participat la evenimentul de lansare a programului politic PNL pentru alegerile europarlamentare.

 

Activitate în plenul Camerei Deputaților și vot final. După-masa, alături de viceprimarul mun. Cluj-Napoca, domnul Dan Tarcea și de câțiva colegi de la TNL am continuat campania în zona centrală. Seara, am participat la ședința Biroului Județean al PNL Cluj, unde am facut o analiză a primelor zile de campanie și am stabilit programul pentru perioada următoare. După ședința de Birou am participat la semifinala de baschet dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, care a avut loc la BT Arena din Cluj-Napoca. 

Dimineață am fost împreună cu câțiva colegi de la TNL în Râșca unde am făcut campanie door- to-door și am discutat cu cetățenii. După-masă am fost în comuna Călățele, care este comuna cu cele mai multe proiecte în derulare cu fonduri europene din județul Cluj. Felicitări domnului primar, Vasile Tripon și echipei pentru rezultate. Am avut o întâlnire cu cetățenii unde am ținut să le reamintesc beneficiile pe care Uniunea Europeană le aduce românilor. Călătoriile doar cu buletinul, eliminarea tarifelor de roming sau creșterea subvențiilor în agricultură sunt câteva realizări ale persoanelor care se află pe lista PNL din 26 mai. 

 

Dimineață am fost în comuna Măguri-Răcătău, unde primarul PNL, domnul Petru Prigoana, a realizat proiecte în valoare de 4 milioane de euro. Alte 60 de proiecte, în valoare de peste 2 milioane euro, urmează să fie implementate cu ajutorul fondurilor europene. Partidul Naţional Liberal propune o listă care să reprezinte un ajutor real pentru administrațiile locale și care vor să facă ceva concret pentru comunitățile lor. La prânz am continuat campania la o comună unde există administrație PSD de 19 ani. La Mintiu Gherlii fondurile europene sunt precum extratereștrii. Lumea a auzit de ele, dar nu le-au văzut așa că nu știu sigur dacă există. Pe 26 mai votând lista PNL putem face un pas spre normalitate. Ziua de campanie s-a încheiat cu o vizită în comuna Vultureni, unde, alături de primarul PNL, domnul Mureșan Eugen, am discutat cu cetățenii despre importanța reprezentanților pe care #România îi are în Parlamentul European. 
Sper ca rezultatul de peste 10 zile să arate celor din PSD și ALDE că România s-a trezit.

 

Am început ziua la târgul organizat în comuna Frata, alături de primarul comunei domnul Trif Vasile și de primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Nicolae Lojigan, apoi am ajuns în comuna Ceanu Mare.

Pe seară, am fost în direct la emisiunea electorală Miezul Problemei de la Național TV, unde am vorbit despre transformarea digitală a României, alfabetizarea digitală a romanilor, accesul la servicii online precum și despre campania electorală. 

Piața VICTORIEI a fost o mare frumoasă și galbenă. Zeci de mii de susținători au fost astăzi alături de Partidul Naţional Liberal și de Președintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe 26 mai milioane de români vor fi alături de Partidul Național Liberal și împreună vom facem primul pas spre normalitate, primul pas spre țara pe care o vrem pentru noi și urmașii noștri.

Ne vedem la vot pe 26 mai să punem România în primul rând !

 

Ieri am participat la mitingul din Piața VICTORIEI, dar astăzi ne-am întors în județul Cluj pentru a continua campania. În această seară, într-o atmosferă de sărbătoare, am fost prezent la zilelei orașului Huedin alături de: Ludovic Orban – președintele PNL, Daniel Buda – europarlamentar, Mircea Moroșan – primarul orașului Huedin,  Marinela Marc – Consilier Județean.

 

12
4

În perioada 2-12 Mai am avut următoarele acțiuni : 

Am avut plăcerea de a mă întâlni cu cetățenii din comunele Tritenii de Jos și Mociu. Împreună cu Daniel Buda – președinte PNL Cluj, Emil Boc - primarul Municipiului Cluj-Napoca, Vasile Focsa - primarul comunei Mociu, Calin Tuluc - consilier județean  și Maria Forna - președintele TNL Cluj, le-am vorbit cetățenilor despre importanța alegerilor europarlamentare, precum și despre importanța prezenței la referendumul organizat de președintele Klaus Iohannis. Am prezentat obiectivele Partidului Național Liberal precum și reușitele pe care domnul Daniel Buda le-a avut în calitate de europarlamentar în actualul mandat din Parlamentul European!

Am fost la pas prin cartierul Mănăștur împreună cu domnul primar Emil Boc și doamna consilier local, Mihaela Suciu unde am discutat cu cetățenii despre importanța votului din 26 Mai.  

 

 Am fost în localitățile Ciucea, Negreni, Poieni și orașul Huedin. Am vorbit despre subvențiile din agricultură care au crescut datorită implicării președintelui PNL ClujDaniel Buda. Alături de noi au fost: Radu Florin Abrudan – primarul comunei Ciucea, Morosan Mircea – primarul orașului Huedin, Gheorghe Constantin Boca – primarul comunei Poieni, Manea Dorin – primarul comunei Negreni, colegii deputați Florin Stamatian și Oros Nechita Adrian, consilierii județeni Marius Bălaj, Marilena Marc, Andro Marinel ,doamna Mihaela Suciu – președinte OFL și colegul meu Cosmin Todea

 

Am continuat campania în comunele Petreștii de Jos și Gilău, alături de Daniel Buda, candidatul PNL Cluj la Parlamentul European.

 

Pe lângă activitatea din comisiile permanente din Camera Deputaților am participat la emisiunea "Casa Poporului" moderată de Marinela Mititelu, unde am dezbatut probleme legate de campania electorală pentru Parlamentul European și obsesia PSD-ului de a controla justiția.

 

Activitate în plenul Camerei Deputaților și vot final. 

 

 În prima parte a zilei am fost alături de primarul din Câmpia Turzii, domnul LOJIGAN Dorin, și de colegii mei din Câmpia în campanie electorală prin oraș. Municipiul Câmpia Turzii este condus de o administrație liberală unde fondurile europene sunt cea mai importantă sursă pentru dezvoltarea locală. Alături de noi au mai fost Alin Tișe - președinte CJ Cluj, Marius Minzat – vice-președinte CJ Cluj, Ligia Pop, Dumitru Draghici și Haiduc Cristian – consilieri județeni.

În a doua parte a zilei am fost în Zona Centrală din Municipiul Cluj-Napoca alături de colegii mei de la Organizația de Tineret. Administrația liberală, de aici, a ridicat calitatea vieții locuitorilor la nivelul țărilor europene din vest cu ajutorul fondurilor europene, iar oamenii conștientizează importanța accesării acestor fonduri pentru dezvoltarea în continuare a municipiului.

 

 

Dimineață am participat la manifestările organizate cu prilejul zilei Europei, alături de colegii mei: domnul primar Emil Boc, domnul viceprimar Dan Tarcea și domnul președinte al Consiliului Județean Alin Tișe. În partea a doua a zilei, am fost în comuna Căpușu Mare pentru a vorbi cu cetățenii despre alegerile europarlamentare din 26 mai și despre componența listei PNL pentru aceste alegeri.

 

Deși vremea rea nu a ținut cu noi, în prima parte a zilei am prezentat viziunea și candidații PNL cetățenilor din comună. Am avut și o scurtă ședintă de organizare a campaniei cu domnul primar Popa Teodor și cu toți consilierii locali PNL . 

După-masă, am fost în comuna Chinteni, administrată de PSD. Am întâlnit oameni primitori și drumuri neasfaltate. Nu poți să nu faci paralele între administrațiile liberale și administrația PSD, când diferențele sunt atât de mari. În Chinteni ai senzația că te-ai întors în timp. Adevărul crud este că locuitorii au înaintat în vârstă, dar localitatea a rămas neschimbată de 20 de ani. 
Nu poți accepta scuze sau explicații când comuna Chinteni are de 19 ani același primar PSD, iar PSD-ul este la guvernare din 2012.
Însă pe ulițele comunei se simte vântul schimbării. În 26 mai se face primul pas. Totul începe cu un vot.

 

 

Dimineață, împreună cu domnul primar Vasile TRIPON, cu consilierul județean Marius Balaș și cu câțiva colegi de la TNL am avut întâlniri cu cetățenii din comună, cărora le-am prezentat oferta PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 Mai: profesionalism, seriozitate și dedicare. 

La ora 15.00 am participat în Piața Unirii din Cluj-Napoca la The Color Run Romania. De la mic la mare, cu profesii diferite, clujenii au venit în Piață cu același obiectiv: să facă mișcare și să se distreze.

 

 

Dacă este duminică dimineață, este campanie. Alături de colegii de la TNL Cluj și de consilierii locali Pop Loredana și Calin Gabudean, am fost în cartierul #Mărăști, zona Expo Transilvania, pentru a le spune locuitorilor din cartier despre importanța alegerilor de pe 26 mai. Un vot pentru #PNL este un vot pentru #Europa. În drum spre următoarea acțiune de campanie ne-am oprit să mâncăm și să bem o bere la Street Food Festival

După-amiază am fost în zona cartierului #Gruia și pe Cetățuie. Această zonă se va schimba foarte mult în perioada următoare cu ajutorul fondurilor europene. Primăria Cluj-Napoca a lansat oficial “Concursul internațional de soluții pentru Cetățuie”, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România. Pe 24 iunie este termenul limită de depunere a proiectelor, însă până atunci, pe 26 mai votăm PNL pentru a avea asemenea proiecte și în viitor.