Situația examenului de rezidențiat

Astăzi, 29 octombrie, a fost adoptat proiectul de lege privind organizarea și finanțarea examenului de rezidențiat. 

 

Parlamentul Romaniei arată că atunci când vrea se poate. Situația examenului de rezidențiat a fost rezolvată cu ajutorul unei legi care a trecut astăzi de votul Camerei Deputaților și merge acum la Președintele României pentru promulgare. Săptămâna trecută acest proiect era adoptat de către Senat, primă cameră sesizată, iar astăzi a primit votul decisiv.

Proiectul de lege prevede că cifra de școlarizare, pentru rezidențiatul din anul 2019 se aprobă prin ordin al ministrului sănătății și trebuie să fie cel puțin egală cu numărul de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie. Prin adoptarea proiectului de lege, organizarea examenului de rezidențiat este posibilă pe data de 8 decembrie. În mod normal, examenul de rezidențiat trebuia să se desfășoare mai devreme, însă ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății nu a putut fi semnat, din cauza faptului că nu există un ministru la Educație.

Mă bucur că am făcut un pas important pentru a rezolva problema examenului de rezidențiat, o problemă care ar fi afectat întregul sistem sanitar din România, pentru care se face vinovat Guvernul Dăncilă.

București, 29.10.2019

#DeputatDeCluj #RomaniaNormala #MakeRomaniaGreatAgain

 

 

ssds