Alegeri prezidențiale. Programul meu în campania electorală.

Ca și în campania de la europarlamentare, am mers din casă în casă să le explicăm oamenilor importanța realegerii președintelui Klaus IOHANNIS și de ce trebuie să voteze pentru o Românie Normală. 

Mai jos puteți să urmăriți activitatea mea din campanie. 

Descarcă raportul meu de activitate:

(pentru varianta PDF, click pe imagine) 
 

 
WhatsApp Image 2019-11-19 at 16.23.19
WhatsApp Image 2019-11-20 at 13.11.40(2)

Turul II al alegerilor prezidențiale. 

 

Am reînceput campania! Au fost 14 candidați au mai rămas doi. În primul tur clujenii au fost alături de președintele Klaus Iohannis. Așa sper să fie și pe 24 noiembrie, când avem de ales între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.
Mulțumesc doamnei Marinela Marc - consilier județean și colegilor din TNL Cluj, fiindcă mi-au fost alături astăzi prin Căpușu Mare.

Pe 26 mai PNL a câștigat alegerile europarlamentare. Acesta a fost primul semn că locuitori din Chinteni vor o schimbare reală după 19 ani de administrație PSD. Rezultatul din 10 noiembrie a venit ca o confirmare. Am toată încrederea că în 24 noiembrie locuitorii din #Chinteni vor alege Klaus Iohannis, iar din 2020 vor schimba administrația PSD-istă care "se ocupă" de soarta locului de 19 ani. După 19 ani de administrație PSD, sub conducerea doamnei Magdalena Lucia Suciu, în #Chinteni NU sunt drumuri asfaltate, NU există canalizare și nici semnal la telefon. Toate acestea se întâmplă într-un sat aflat la numai 13 km de Cluj-Napoca. Mulțumesc colegilor de la TNL Cluj pentru efortul depus și doamnei Maria Manu pentru implicare.

Dimineață am venit să susțin U Cluj Handbal Feminin în confruntarea cu Rapid București. Imediat după meci, am continuat campania electorală în Parcul Central, alături de primarul Emil Boc, viceprimarul Dan Ștefan Tarcea și colegi de la organizația de tineret a Partidului Național Liberal Cluj. Duminica viitoare toți românii sunt chemați să își aleagă președintele pentru următorii 5 ani. Klaus Iohannis președinte pentru #RomâniaNormalăÎn ultima parte a zilei am mers în comuna Sânmărtin să facem cunoscut programul președintelui IOHANNIS. Le mulțumesc colegilor de la TNL Cluj și domnului Iulian Sânmărtean, președinte Pnl Gherla și consilier județean, fiindcă mi-au fost astăzi alături.

Din casă în casă, din poartă în poartă, ducem mesajul președintelui Klaus Iohannis către clujeni. Astăzi am fost în satul Bedeciu, comuna Mănăstireni, alături de viceprimarul Coldea Radu și organizația de tineret a PNL Cluj. Duminică votăm Klaus Iohannis!

Suntem în ultima săptămână de campanie, iar în această dimineață am fost în comuna Iara. Duminică poziția 1 pe buletinul de vot reprezintă soluția pentru #RomâniaNormală. La prânz ne-am deplasat în comuna Bobâlna care este cunoscută în mod special ca fiind locul de unde a pornit răscoala din 1437.  Astăzi, alături de președintele PNL Bobâlna, domnul Florea Pator și de tinerii liberali clujeni, am fost în campania electorală prin câteva sate care fac parte din comună și anume: Maia, Băbuțiu, Răzbuneni și Suăraș. Din păcate, o comună cu o istorie atât de importantă are parte de un prezent anost din cauza unui primar PSD, care conduce deja de prea mulți ani comuna Bobâlna, lipsit de viziune și fără capacitatea de a fructifica resursele și istoria acesteia. Blocată în timp și îmbătrânită, comuna Bobâlna este singura unitate administrativ teritorială din județul #Cluj în care PSD a câștigat alegerile în turul 1, motiv pentru care am vrut neaparat să ajung în această campanie și aici, pentru a discuta cu cetățenii despre proiectul președintelui Klaus Iohannis pentru #RomâniaNormală. Sunt convins că lucrurile se vor schimba duminică, iar locuitorii din Bobâlna îl vor alege pe cel care într-adevăr poate și vrea să schimbe România în bine, într-o țară normală!

Astăzi în comuna Mihai Viteazu am fost alături de Moisă Robu, Capătă Vasile și membri organizației de tineret PNL Cluj. Sunt ultimele zile de campanie și este de datoria noastră să ne asigurăm că toți cetățenii cu drept de vot cunosc programul politic al președintelui Klaus Iohannis. Apoi, am luat la pas comuna Viișoara pentru a face cunoscut programul președintelui Iohannis. Interacțiunea cu locuitorii și rezultatele din primul tur ne fac să fim încrezători că duminică Klaus Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale în comuna Viișoara. Duminică 24 noiembrie mergem la vot!uminică alegem România normală!

Am ajuns în comuna Mica alături de domnul Dan Gavra – vicepreședinte PNL Cluj și colegii de la TNL Cluj. Am prezentat programul electoral al președintelui Klaus Iohannis și am transmis locuitorilor din comună importanța votului de duminică. Votul de duminică va alege președintele următorilor 5 ani. Următoarea oprire a fost în comuna Unguraș însoțit de aceeași echipă. Am bătut la fiecare poartă! Nu am întâlnit persoane care să nu cunoască faptul că duminică avem turul 2 al alegerilor prezidențiale. Este drept că nu toți au o opinie formată, însă le-am spus tuturor cât de important este să participe la vot și să aleagă un președinte european. România normală începe cu un vot pentru Klaus Iohannis.

În ultima zi de campanie simpatizanții PNL și ai președintelui Klaus Iohannis au plecat într-un marș prin Municipiu Cluj-Napoca pentru a marca sfârșitul unei campanii lungi, dar frumoasă. Am ales să susțin în această campanie candidatul care a luptat pentru statul de drept, nu împotriva lui. Candidatul care a luptat alături de societatea civilă, nu împotriva ei. Candidatul care a avut ca prioritate nevoia cetățeanului, nu nevoia președintelui de partid. Klaus Iohannis a reprezentat țara cu cinste, nu ne-a făcut de râs!
Vă așteptăm în număr cât mai mare duminică la vot!

WhatsApp Image 2019-11-06 at 13.40.25
74435274_2211809862451805_1377878182035718144_o

Turul I al alegerilor prezidențiale

Am început campania prin înlăturarea guvernului PSD.

Moțiunea inițiată de PNL a trecut ! 

Activitate în comisiile permanente și în plenul Camerei Deputaților. După-masă am intrat in direct la Antena 3 pentru a discuta despre situația politică la zi. 

Am susținut în plenul Camerei Deputaților punctul de vedere al Partidului Național Liberal referitor la Legea manualului unic școlar. Am contestat la Curtea Constituțională acest proiect și CCR ne-a dat dreptate și a declarat legea în ansamblul său ca fiind neconstituțională. Această lege a creat atâtea probleme într-un domeniu vital pentru viitorul țării noastre. Partidul Naţional Liberal a atras atenția în repetate rânduri asupra faptului că legea manualului școlar este plină de greșeli.

Astăzi, am participat la plenul Senatului unde am avut pe ordinea de zi proiectul inițiat de mine  în legatură cu terenurile din Borhanci. Termenul de adoptare tacită este 18 octombrie, adică peste două zile. Trecerea tacită a proiectului nu influențează într-un mod negativ parcursul întrucât am reușit să îmi conving colegii senatori de importanța acestui proiect pentru comunitatea din Cluj-Napoca. Contează foarte mult raportul favorabil dat de către comisiile de specialitate în vederea parcursului viitor din Camera Deputaților. Am speranța ca vom finaliza parcursul legislativ până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare. Pentru mai multe informații despre acest proiect click aici.

Alături de colegii mei liberali am participat astăzi, la Huedin, la întâlnirea regională cu primarii și președinții de organizații din această din zonă. Am discutat în cadrul ședinței despre alegerile prezidențiale din 10 și 24 noiembrie, despre candidatura domnului președinte Klaus Iohannis și despre calendarul cu activitățile viitoare.

Luni după activitatea din Parlament, alături doamna Florica Chereches, deputat #PNL Bihor & președinte Organizația Femeilor Liberale am prezentat programul președintelui IOHANNIS, împreună cu colegii de la Sectorul 1,  bucureștenilor despre România normală. Feedback-ul din partea cetățenilor a fost unul foarte pozitiv. Marți am continuat activitatea parlamentară în comisii și în plen. 

În prima parte a zilei am participat la ședința comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport. În partea a doua am participat la emisiunea Esențial de la Antena 3 unde am discutat despre campania electorală. 

Pe lângă activitatea parlamentară am participat la ședința Biroului Permanent al PNL unde am votat componența Guvernului Orban.  

Astăzi, am participat la Liga Aleșilori Locali. Consider acest eveniment ca fiind cel care arată adevărata diferență între administrațiile care au o conducere liberală și restul administrațiilor. Emil Boc - Cluj-Napoca și Ilie Bolojan - Oradea, sunt doar două exemple ale perfomanței în administrație. Administrațiile performante fac România Normală.

La evenimentul de prezentare a programului prezidențial ”Împreună pentru România normală” au participat peste 700 de reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, parlamentari, aleși locali și membri ai Partidului Național Liberal.

Luni am participat la audierile Comisiei de Cultură. Colegul meu, Bogdan Gheorghiu, candidat pentru funcția de ministru al Culturii a primit aviz pozitiv. Marți, în plenul Camerei Deputaților, Parlamentul Romaniei a aratat că atunci când vrea se poate. Situația examenului de rezidențiat a fost rezolvată cu ajutorul unei legi care a trecut astăzi de votul Camerei Deputaților și merge acum la Președintele României pentru promulgare. Săptămâna trecută acest proiect era adoptat de către Senat, primă cameră sesizată, iar astăzi a primit votul decisiv. Miercuri, am audiat 3 colegi în comisiile de specialitate: Lucian Bode pentru Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor, Monica Anisie pentru Ministerul Educației și Ionuț Stroe pentru Ministerul Tineretului și Sportului. Toți trei au demonstrat astăzi ca sunt adevărați profesioniști. Le urez mult succes în continuare !

Am avut o întrevedere cu colegul meu, Lucian BODE.  Este deja cunoscut faptul că autoritatea locală din Cluj-Napoca a efectuat studiul de fezabilitate pentru Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca (sarcină ce îi revenea Guvernului) din fonduri proprii doar din dorința de a avansa cu acest proiect important pentru comunitatea locală. L-am întrebat pe domnul Lucian Bode dacă putem găsi loc pe agenda acțiunilor imediate pentru două proiecte ce țin de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj și anume legătura aeroportului infrastructura de cale ferată destinată transportului pasagerilor și prelungirea pistei de aterizare/decolare. Întrucât Cluj-Napoca este un oraș care atrage un flux de oameni din ce în ce mai mare, dezvoltarea aeroportului „Avram Iancu” trebuie să reprezinte o prioritate. Viitorul ministru al transporturilor m-a asigurat de toată susținerea și implicarea domniei sale, mai ales că provine din regiunea noastră și își dorește să susțină proiectele importante pentru regiune. Astfel, pot spune că de acum încolo vom avea un partener cu care să lucrăm și vă asigur că voi ține legătura permanent pentru a asigura o comunicare foarte bună în vederea realizării de investiții în infrastructura de transport, atât de necesare pentru a ține pasul cu ritmul accelerat de dezvoltare a regiunii.

Au mai rămas 10 zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale. 🗓
Astăzi, împreună cu președintele PNL Gilau, domnul Topan Gelu și alături de câțiva colegi am fost în #Gilău pentru a face cunoscut programul prezidențial al candidatului Partidului Național Liberal, domnul Klaus Iohannis. Primul pas spre #RomâniaNormală a fost făcut în luna mai, acum este momentul să mai facem un pas. Pe 10 noiembrie un vot pentru Klaus Iohannis reprezintă un vot pentru #RomâniaNormală.

În primăvară am spus că se simte vântul schimbării în comuna #Chinteni, o localitate condusă de către PSD de mai bine de 19 ani. Rezultatele de la europarlamentare din 26 mai mi-au dat dreptate, PNL câștigând alegerile în această comună (sâc!😉). Un rezultat pozitiv la alegerile prezidențiale din această lună ar arăta că după 19 ani, locuitorii din Chinteni își doresc cu adevarat o schimbare. Îi mulțumesc doamnei Maria Man și colegilor mei care au fost astăzi alături de mine prin Chinteni.

După ce am terminat în comuna #Chinteni, am decis ca în a doua parte să mergem prin Municipiul Cluj-Napoca, mai exact în cartierul #Mănăștur. #AdministrațiaLiberală a Municipiului Cluj-Napoca este un exemplu când vorbim despre ceea ce înseamnă să pui nevoile cetățeanului pe primul loc. #RomâniaNormală, proiectul președintelui Klaus Iohannis, înseamnă exact acest lucru: nevoile cetățeanului să fie prioritatea aleșilor.
Pe 10 noiembrie votăm Kluas Iohannis și #RomâniaNormală.

Astăzi am votat guvernul liberal. Pentru cabinetul condus de către președintele PNL începe cea mai grea etapă. Într-o perioadă limitată de timp trebuie să demonstreze că în Partidul Naţional Liberal există resursa, dorința și priceperea necesară pentru a rezolva problemele lăsată în urmă de către Guvernul PSD – Dragnea-Dăncilă. Nu va fi ușor, dar sunt convins că vom reuși ceea ce ne-am propus! Mult succes și spor la treabă, Ludovic Orban ! Seara am participat la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri în fața președintelui IOHANNIS. 

În prima parte a zilei am participat la activitățile parlamentare. La prânz am fost prezent în studioul NAȚIONAL FM la o dezbatere electorală. Am discutat despre programul președintelui. De la ora 17.00 am fost prezent în studioul ANTENA 3 unde am dezbătut situația politică la zi și am discutat despre problemle majore din campania electorală. 

Astăzi am ajuns în Câmpia Turzii alături de Alin Tișe - președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Minzat- vicepreședinte Consiliul Județean, LOJIGAN Dorin – primar Câmpia Turzii, dar și colegi din PNL și TNL Cluj. După, am continuat campania electorală și am ajuns în comuna Tritenii de Jos unde alături de colegii de la PNL Cluj am promovat programul politic al președintelui Klaus Iohannis. Am incheiat ziua de campanie in cartierul Manastur, din Municipiul Cluj-Napoca, împreună cu domnul primar Emil Boc, cu doamna consilier Mihaela Suciu și cu colegii de la TNLCSL și OFL. A fost o zi foarte productivă cu reacții foarte bune din partea cetățenilor care iși doresc o #RomanieNormala și care vor merge la vot duminică pe 10 noiembrie. Duminică are loc primul tur al alegerilor prezidențiale și este foarte important ca prezența la vot să fie cât mai mare.

Am continuat campania în comuna cea mai PSD-istă. Locuitorii comunei Chinteni voteaza Klaus Iohannis duminică ‼️ Înainte de alegerile din 26 mai am fost în comuna Chinteni, împreună cu președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, pentru a rezolva problema drumului Deușu-Măcicașu-Sânmărtin. Am ținut legătura cu Consiliul Judetean pentru a vedea evoluția situației și m-am bucurat foarte mult când am auzit că lucrările au început. Astăzi am fost în satele Măcicașu și Sânmărtin unde am constat că într-adevăr lucrările sunt într-o stare avansată.

Ultima zi de campanie am început-o în Gherla alături de organizația PNL din municipiu. Sunt încrezător că vom obține un rezultat foarte bun duminică, atât la nivel județean cât și la nivel naționalAlături de Daniel Buda– președinte PNL Cluj și europarlamentar, Dan Ștefan Tarcea – Viceprimar, Maria Forna - președinte TNL Cluj, și mulți alți colegi din TNL și CSL, am petrecut ultima zi de campanie, destinată primului tur, pe străzile Municipiului Cluj-Napoca.
Am convingerea că vom obține un rezultat foarte bun duminică, un rezultat care ne va umple de energie pentru următoarele două săptămâni. Duminică mai facem un pas spre #RomâniaNormală. Duminică votăm pentru Klaus Iohannis.

Astăzi, conform legii ne relaxăm. Seara am participat la meciul de basket dintre U-BT Cluj-Napoca cu Timișoara ! 🏀

Am votat pentru #RomaniaNormala. Peste 150.000 de clujeni au votat cu România Normală. Clasamentul pe județ, rezultate finale: 

Klaus IOHANNIS 42,09%

Dan BARNA 20,18%

Viorica Vasilica DĂNCILĂ 10,43%